Nyheter

2013

December

1 December 2013
Det har varit långt mellan uppdateringarna sista tiden, vi har haft annat för oss med flytt och skolpraktik och annat. Men vi var i alla fall på utställning i Skellefteå den 30 November, så resultaten därifrån ligger under Utställningar - Tidigare.
Vi har fått låna hem en ny hane, en vit rödögd fuchshane, som förhoppningsvis kommer att lämna fina och friska ungar.
Som ni ser så har jag också adventspyntat hemsidan :) Trevlig Advent!

Oktober

7 Oktober 2013
Jag har försökt att dra ner mesta möjliga på kaninantalet, då hela packet i mitten av November kommer att flytta till hus!
Ju färre kaniner som ska bo och flyttas, desto lättare känns det som. Vi ser mycket framemot att få ett eget hus och inom några år hoppas vi ha ett "kaninhus".

Snart bär det av på utställning igen, den här gången i Boden. Jag hoppas att kaninerna är i bättre form än Forslunda men jag försöker att inte hoppas för mycket, vissa av de vuxna djuren har börjat om (?!) att fälla. Roligt brukar det vara i alla fall, även om man inte råkar placera sig :)
Se vilka som kommer anmälas under Utställningar - Kommande.

September

24 September 2013
Linus placering under den senaste utställningen resulterade i mina första poäng någonsin i "Årets Utställare"!
Inte så mycket att skryta med men vägen till framgång kantas av många delmål, snart så.
1 September 2013
Säsongens första utställning har gått av stapeln!
Med hjälp av Linus och hans son Nemo kammade vi hem 5:e och 6:e platsen i A-klass, även om de inte fick några skyhöga poäng.
Jag är, icke desto mindre, väldigt nöjd med Linus 94½ poäng!
- Som jag jobbat för dom poängen, under alldeles för många år!

För de övriga gick det inte speciellt bra, men det hade jag inte direkt förväntat mig heller, de är i misslagom utställningsålder.
Läs mer under Utställningar - Tidigare.

Augusti

18 Augusti 2013
Bilder på de nybyggda/nyrenoverade burarna finns under Gården - Så bor och lever mina kaniner
16 Augusti 2013
Just nu händer inte mycket i kaningården, annat än att jag bygger burar så svetten dryper, ungdjuren växer upp och vi går och väntar på utställning den 1 September.
Jag kommer att uppdatera igen när vi fått resultat och dessutom lägga upp bilder då samtliga nya burar står klara.

Juli

26 Juli 2013
Burbygget fortsätter! Nu dags för att måla första varvet på första buren, men det blir nog imorgon. Snart färdig för inflyttning! :)
Ska bli skönt att få alla burar klara och slippa ha kaniner provisoriskt i plastburar.
20 Juli 2013
I brist på att annat händer i kaningården, så bygger jag till och om lite burar. Mina burar som tidigare presenterats i fyra våningar, har kapats så de numera bara har tre våningar. Då fyra fack försvinner i och med detta byggs två extra tre-fackare, vilket innebär att jag i slutändan kommer att ha 18 fack. Jag insåg att det var något obehändingt med fyra våningar då det blev en väldig massa klättrande för en normalstor människa som mig. Dessutom kommer höhäckarna att byggas så att de fyllls på utifrån istället.

Dessutom har sju kaniner anmälts till utställningen på Forslunda Gymnasiet, se mer under Utställning - Kommande.
12 Juli 2013
De flesta ungar som ska flyttat har flyttat och de som ska stanna har fått varsin bur att bo i :) Lilla Ymer bort fortfarande kvar med sin mamma förstås, lillskiten.
Jag måste säga att jag är nöjd med årets ungdjur, de flesta har blivit riktigt bra och jag tycker att alla de ungdjur jag valt att behålla har något att tillföra vidare avel, jag tror det blir ännu bättre nästa år! :)

Juni

24 Juni 2013
Årets ungar har vuxit till och blivit riktigt fina. De som ska flytta kommer snart att flytta och de som stannar får sitta kvar och snygga till sig lite till inför höstens utställningar.
12 Juni 2013
Blir en liten rokad på gården, då det kommit så många fina ungar i år blir jag tvungen att sälja några av mina avelsdjur. Urban bland annat kommer att säljas för att göra fler fuchsar nere i Motala. Penny kommer också att vara till salu.
3 Juni 2013
Kull Hanna's Unikum, en Fuchs Zobel blå - Spännande! :)
Övriga ungar växer också så det knakar, vi ser mer och mer framemot höstens utställningar!

Maj

28 Maj 2013
Kull Jajjemen! Zoblarna i kull 023 är blåa :) Här en liten jämförelse med Tant Daffny som är Zobel Blå.
Detta gör ganska mycket i avelsplaneringen inför nästa år väldigt spännande!
20 Maj 2013
Nu har alla kullarna kommit! jag hade tänkt vänta med att para om några av honorna, men jag parade om O-Så-Fin med Linus direkt. Jag väljer istället att försöka sälja några av de korthåriga som jag tänkt spara.

Dessutom fanns en mycket trevlig överaskning i Onitas bo (Kull 023), zoblar är nämligen BLÅ!! Hur underbart är inte det?! :)
10 Maj 2013
Penny och Onita har idag nedkommit med sina kullar, jag återkommer med närmare info om dem när de vuxit till sig lite, kolla tillsvidare på stammarna under Kullar - Aktuella.
Övriga äldre ungar ser riktigt fina ut! Jag vet att jag säger det varje år, men nästa utställnings- och avelssäsong kommer bli riktigt spännande. Några av dem är nu utflugna och går att finna under Mina Kaniner - Ungdjur tills de uppnått en ålder av 6 månader.
5 Maj 2013
Barnafödanden har börjat komma igång! Kolla mer under Kullar - Aktuella.
Ungarna växer så det knakar; några ungar ur årets första kull har till och med hunnit flytta! Nu väntar vi bara på de 3 sista kullarna för våren, sen måste vi nog hålla upp ett tag, så vi inte svämmar över av kaniner (fast det kan ju inte vara illa!).

April

13 April 2013
Pralin födde den 9 April tre små ungar, läs mer om dem under Kullar - Aktuella.

Mars

30 Mars 2013
Kull Nu går vi bara och väntar på att de omparade honorna ska föda, en vecka kvar ungefär. Kaninungarna som kommit hitills har börjat komma ut ur boen och upptäcka världen, tiden går så fort, årets första kull blir hela 4 veckor om bara någon dag!
14 Mars 2013
Några av honorna misslyckades med sina kullar och dessa är omparade. Ena Onitas unge dog, varav den andra fick bli fosterbarn hos Junior, Onita är också omparad men med en annan hane. Kika under Kullar - Planerade

En glad överraskning var också att Daffny fick hela tre ryssar i hennes kull på fyra! :) Se mer Kullar - Aktuella.
6 Mars 2013
Två av honorna har nu fått ungar, bland de övriga tror jag att några av dem går tomma. Annars väntas 3 kullar till mot helgen, vilka jag är relativt säker på att där blir ungar - den som lever får se.
Läs mer under Kullar - Aktuella.

Februari

7 Februari 2013
Kull Alla honorna är nu parade och avelssäsongen är offentligt igång! :) Det är ju så kul så man skrattar ihjäl sig för mindre!
Läs mer under Kullar - Planerade.
2 Februari 2013
Linus Utställning idag, med lyckade resultat! :) (Se mer under Utställningar - Tidigare).
Linus här på bilden bredvid, som är min egenuppfödda rysstecknade Fuchs, fick 94 poäng. Vilket jag är otroligt glad och stolt över!

© Hanna Persson, Västerbotten.
Alla bilder som finns på sidan tillhör mig (om inte annat anges) och får endast lämna sidan om det tydligt framkommer att bilden tillhör mig.