Nyheter

2012

December

16 December 2012
Snart är år 2012 slut! Den 15e December var vi iväg på årets sista utställning (Se hur det gick under Utställningar - tidigare"). Så nu laddar vi om för ett nytt år, en nya avelssäsong och ett nytt utställarår! Det ser vi fram emot :)
God Jul och Gott Nytt År!

November

22 November 2012
Uppdaterat med nya bilder på vissa av kaninerna :)
Snart är det äntligen dags för utställning igen, jag längtar så himla mycket alltså!
6 November 2012
Det har hänt väldigt lite sista tiden, vi var tvungna att ställa in senaste utställningen i Oktober. Men vi laddar nu för en den 24e November samt den 15e December. Se under Utställningar - kommande vilka djur som kommer med.

September

28 September 2012
Det har hänt en del under sommaren, jag valde att inte ha kvar någon av de icke godkända ungar (de hade fel färg). Mandor tog jag bort då han hade väldigt aggressiva tendenser och gärna använde sig av tänderna. Men det har kommit nya ungar, se mer om dem under Tidigare Kullar.
Snart drar utställningssäsingen igång också och det ser vi (jag) väldigt framemot! :)
Juni
24 Juni 2012
Ungarna växer så det knakar! Det kommer mest troligt att vara lite trögt med uppdaterar nu under sommaren, men jag ska försöka hålla er underrättade. Annars kommer vi igång igen under hösten och utställningssäsongen :)

Maj

27 Maj 2012
Två nya kullar har nu nedkommit! :) Jonna och Nikita har varsin kull.
20 Maj 2012
Det är lite trögt på förökningsfronten, men Onita har då i alla fall nedkommit med ytterligare 3 ungar (18/5). Hittills är det bara hon som lyckats, men vi håller tummarna för att övriga honor också ska lyckas inom kort.
Mandor och Marie växer och växer och stannar båda två tills vidare, vill inte sälja någon av dem innan jag vet hur det börjar gå med övriga barnföderskor.

April

20 April 2012
Onita och Linus ungar har hunnit bli 5 veckor och är så fina, så fina!
Snart kommer förhoppningsvis fler ungar, då både Jonna och Junior är på dag 30 den 22/4 :)
6 April 2012
Onitas ungar växer så det knakar! Nu har de blivit 3 veckor gamla och spenderar mer och mer tid utanför boet. Ryssen ser ut att vara en pojke och den vita ser ut att vara en tös.

Mars

28 Mars 2012
Ytterligare två honor parade den 23/3: Junior med Linus och Jonna med Totte. Nu får jag nog lugna mig lite, så det inte svämmar över av ungar!
20 Mars 2012
Utställningen i Luleå gick inte alls bra, Liam och Linus fick 91½p vardera, inga toppresultat direkt. Men nu har de iaf vuxenkort om något oförberett skulle ske. Bland Onitas ungar blev det en rysstecknad och en vit rödögd, båda fuchs. Den vit rödögda kommer mest troligt att vara till salu.
16 Mars 2012
Onitas små lever fortfarande och en av dem är garanterat rysstecknad! :) Nikita är omparad med Linus och imorgon bär det av på utställning i Luleå, där bröderna Linus och Liam kommer att ställas i A-klass. För Linus blir det utställningspremiär.
13 Mars 2012
Vi har fått tillökning i familjen!
Onita nedkom med två små skruttar och Nikita fick 3 tre st. Tyvärr dog hela Nikitas kull, men Onitas lever vidare :)
10 Mars 2012
Nu börjar det på riktigt dra ihop sig, snart är det dags för beräknad nedkomst! Nikita brukar ha fått på dag 31, vilket då blir den 13e Mars. Onita har jag ingen aning när hon torde få då hennes första kull föddes hon hennes uppfödare.
Spännande ska det i alla fall bli :)

Februari

11 Februari 2012
Första parningarna för i år! Som jag väntat! :)
Väldigt spännande kullar dessutom (se mer under Kullar - Planerade) med 100% fuchsbebisar, 50% chans på ryss.

Januari

10 Januari 2012
Nytt år, nya tag! Här på gården ser vi framemot vad 2012 har att ge på såväl utställningsfronten, som på avelsfronten. Enligt min egen mening har vi i år otroligt spännande avelsplaner!

© Hanna Persson, Västerbotten.
Alla bilder som finns på sidan tillhör mig (om inte annat anges) och får endast lämna sidan om det tydligt framkommer att bilden tillhör mig.