Nyheter

2011

December

3 December 2011
Utställning i Skellefteå, på travbanan, gick inte riktigt lika bra som i Luleå, men jag är nöjd! Faktiskt väldigt nöjd, min första egenuppfödda 95 poängare :)
Karina, Vit Rödögd Fuchs blev bedömd till 95p i klass A, med kommentaren "Vackert djur!" och "Bra" på kroppen!

November

19 November 2011
Utställningen i Luleå idag gick super! Jag är sååå nöjd!
94p*3, 94½p*2 och Tottes andra 95p, på sex anmälda djur. Så höga förhoppningar hade jag inte haft, kan jag meddela. Bland annat Rysstecknade Fuchsen Jonna på 94p med muntlig kommentar: "Hon kan bli mycket bättre när hon får växa i sig".

September

26 September 2011
Liten Rysstecknad Fuchs, 3 v Juniors ungar har blivit 3 veckor gamla, och bedårande söta! Alla är rysstecknade och en av dem är fuchs, jippie! :D
Jag hoppas på att fuchsen är en hane, men det brukar ju aldrig bli som man tänkt sig, så det är bara att vänta och se.
3 September 2011
Tillskott på gården!
Junior nedkom med 4 ungar, varav en var mupp, resterande friska och fina :)

Augusti

28 Augusti 2011
En vecka kvar tills Junior ska ha bebisar med Urban, samt att höstens första utställning går av stapeln. Det skall bli spännande bådadera!
21 Augusti 2011
Det har varit ett omedvetet sommaruppehåll här på sidan, men det har inte hänt så mycket heller. Kaninungarna har vuxit och blivit äldre, några kommer snart att debutera på domarbordet (se Utställningar - kommande).
Nya nyheter: Några äldre aveldjur kommer/har flyttat vidare och några har tillkommit. När all förflyttning är klar finns ingen kanin på gården som inte bär på fuchsanlag. Vilket ju är målet.
Vi kommer nu in i en ny era i hela kanineriet, i och med att första rysstecknade fuchsen föddes under våren, vilket jag glädjer mig åt - vi stegar mot framtiden!

Jo! Förhoppningsvis kommer snart fler rysstecknade fuchsar, Junior parades den 4/9 med nya hanen Urban. Där kan alltså bli rysstecknade och vit rödögda, 50% chans till fuchs! Vi håller tummarna så det gör ont! :)

Juni

28 Juni 2011
Hanna's Jonna Äntligen!!
Kull 010 och 011 har nu blivit 4 veckor och pälsarna går att skönja! Äntligen har min efterlängtade Rysstecknade Hermelin Fuchs kommit! Tjihoooo!
21 Juni 2011
Den som tror att Kaninavel är en lätt syssla har fel.. Fel, fel fel!
Det har poppat upp bettfel.. IGEN! På det så kom ett par White Ryssar, lyckliga gatan! :P Sist det dök upp bettfel tog jag bort alla djuren, blev inget kvar. Den här gången tänker jag vara lite tjurigare. Jag kommer att ta bort alla djuren som jag själv inte kommer att använda i aveln, och kommer inte att sälja något alls annat än till kel. Resterande djur kommer jag att inavla, för att kanske blir kvitt anlaget inom ett par år. Vad gäller white, så är det ett ganska tacksamt anlag, eftersom det är dominant, det knepiga är de vita djuren.
Men skam den som ger sig! :)

Maj

23 Maj 2011
G-, H- och I-kullen har nu blivit 2½ vecka och springer runt på luddiga små ben och smakar på tillvaron! Det finns nya bilder och en första könsbestämning under respektive kullsidor (se aktuella).
Junior och Nikita stökar för nya småttingar, de är båda beräknade på lördag/söndag (28-29/5).
15 Maj 2011
G-, H- och I-kullen har nu blivit 9-11 dagar och nya bilder finns under aktuella kullar :)
Dessutom har Nikita och Junior gått mer än halva tiden, ungefär 2 veckor kvar tills det kommer fler ungar!
5 Maj 2011
BABYBOOOOOOOM!
Imogen fick igår 5 rosa ungar, en av dem var död och låg utanför boet. Inger fick idag 3 ungar, en mörk (mest troligt zobel) och en rosa, samt en mupp.
2 Maj 2011
Den 30 April var vi på regutställning i Älvsbyn! Totte fick 94½, då han mest troligt pga fällning tappat i hullet och därför fick ett halvt poängs avdrag på kroppen. Exbox fick 93p och flyttade i samband med utställningen.
Nu är det bara några dagar kvar innan det är dags för honorna att få ungar, Inger och Imogen är beräknade den 5/5 och Katinka den 6/5. Junior är omparad (parades 28/4) med Totte. Nikita parades också med Totte, så det blir en kull med enbart vit rödögda fuchsar.

April

26 April 2011
Det är vår och varmt! Både kaninerna och jag njuter av ljuset och värmen.
Snart är det dags för nedkomst hos honorna igen: Imogen, Inger och Katinka har drygt en vecka kvar av dräktigheten. Nikitas nuvarande ungar blir 4 veckor imorgon och skuttar runt i buren för fullt.
16 April 2011
Kull 006 Kaninungarna har nu blivit 2 veckor och 3 dagar, de har på ostadiga ben försökt sig på världen utanför boet. Junior är beräknad på söndag och har byggt ett fint litet bo i huset, jag håller tummarna att det går bra för henne, trots att det är hennes första kull.
7 April 2011
Kull 006 Igår blev Nikitas bebisar 1 vecka gammal, åtminstone en av dem är rysstecknad och jag letar varje dag efter skuggningar på de som i dagsläget är helvita. Det ser ut att vara 3 honor och 1 hane, med reservation att det kan vara helt galet!

Mars

31 Mars 2011
Äntligen bebisar!
Nikita nedkom den 30/3 med en kull på hela 5 ungar, varav en dubbeldvärg. 4 st normalskapta små knyten :)
Inger tjabblade igen och alla hennes 4 ungar dog, överläggning om hennes framtid pågår. Imogen fick problem att föda fram ungarna, kommer eventuellt att paras om igen till våren, samtidigt som Katinka som jag tror är tom (kände inget i hennes mage).
I Juniors mage, däremot, låg små bebisklumpar! :D
27 Mars 2011
Cymbelines Pericles Grattis till Maria!
Vars sålda uppfödning Cymbelines Pericles kammade hem en 96a på utställningen i Tierp 26/3 2011, där han dessutom blev BIS!
Om Imogen hade varit i förstånd att förstå vad hon har burit på, hade hon mest troligt varit en mycket stolt mor.
Foto: M. Lundvall, Äg: M.Gustavsson
17 Mars 2011
Fler ungar på G! Junior och Katinka är nu parade med Totte.
Junior skulle egentligen ha ställts ut den 26e Mars i Luleå, men då varken färgen är färdig eller kroppen har hunnit hämta sig till 100% efter den kalla vintern, så bestämde jag att hon får stanna hemma och paras nu istället.
Något hon mest troligt inte misstycker om.
14 Mars 2011
Alla de 3 parade honorna verkar vara dräktiga! Så kul att äntligen ha bebisar på gården igen, det var alldeles för länge sen sist! :)
6 Mars 2011
Utställning idag! Totte fick 95 poäng, lycka och glädje! :D
Övriga gick det inte så bra för. Matte hade slarvat med tasstvätten och Thidias och Exbox fick avdrag. Thidias och Junior fick avdrag på ljusa öron och Thidias dessutom brunaktig ton (fällningssymptom). Junior fick avdrag på kroppen för "Hård bak", hon har inte riktigt hämtat sig i kroppen sen köldknäppet. Exbox fick bedrövliga poäng på kroppen, som jag utan tvekan tror kommer ordna till sig när han breddar lite, han växer långsamt den killen. Exbox oxh Thidias är dessutom inte färdiga i pälsarna.
Jag är trots allt okej-nöjd med poängen (delpoängen) överlag, efter förutsättningarna.
Och att Totte fick så fina poäng, en 7e-plats, en stoooor pokal och en fin sverige-färgad rosett blir ju liksom pricket över i. Eller som Tobias sa: "i:et under pricken".
1 Mars 2011
Igår parades 3 honor, Inger och Imogen parades med Totte och Nikita fick äran att ta Thidias oskuld. Ungarna väntas mellan 29-31 Mars. Se mer under Planerade kullar och under respektive kanins sida för mer info om föräldradjuren.

Februari

22 Februari 2011
Sidan får ett nytt utseende! Hoppas ni gillar det lika mycket som jag..
11 Februari 2011
Ingers döda ungar, sorgligt Forfarande inga bebisar på gården, Katinka gick tom och alla Ingers 5 ungar dog. Mest troligt var det kylan som tog livet ur deras små kroppar. Men vi ger inte upp för det, nu återhämtar vi oss till i slutet på Mars. Då kommer samtliga honor att paras.

© Hanna Persson, Västerbotten.
Alla bilder som finns på sidan tillhör mig (om inte annat anges) och får endast lämna sidan om det tydligt framkommer att bilden tillhör mig.