Gården

Innehavaren

Min kaninhistoria

Zierra

Jag började med kaniner när jag var 8 år, året var 1998. Då hade jag en blandras vid namn Urba. Urba var japantecknad vit/svart och av honkön, vi trodde först att hon var en han och hette då Urban. Men när det uppdagades att Urban var en flicka fick hon helt sonika heta Urba.

Intresset för utställning och avel av raskaniner började när jag var 12 år, då fick jag en Hermelin Fuchs Madagaskar hona vid namn "Fannygårdens Dream Sweet Dreams", men kallades Zierra (Se bild till höger).
Zierra var varken trevlig eller rastypisk, hon var extremt aggressiv, hade dålig kropp, kort päls och dålig färg, dessutom hade hon snipig typ. Men på något sätt lyckades hon få mitt unga lilla hjärta och hjärna på rätt tankar, då Hermelin Fuchs har varit den statiska rasen genom hela mitt kaninliv.

Av någon anledning, minns inte hur, förälskade jag mig i ryssteckningen (kan vara för att den är underbart snygg) och det är just den teckningen som dominerar i kaningården för tillfället.

2001 föddes Zierra och jag blev ägare av min första renrasiga kanin.

2004 fick jag mest troligt en smäll i huvudet och slutade jag med kaniner, intresset falnade och jag hade annat som tog upp min tid (läs: pojkar).

2008 var jag rastlös i själen, mitt liv kändes sakna meningsfull utfyllnad. Jag behövde en hobby att förgylla vardagen med. Ganska självklart blev det kaniner igen

2009 bestämde jag mig för att plugga i Luleå, tanken var att jag skulle bli gymnasielärare för ämnena Matematik och Data. Kaninerna flyttade med till Luleå, men situationen var ohållbar, de låste mig i Luleå och mitt hjärta grät över alla som bodde kvar som jag så sällan kunde hälsa på.
Efter många om och men och ett mycket tungt beslut, sålde jag mina kaniner.

2010 höll jag på att bli galen, varenda fiber i min kropp skrek efter denna underbara hobby. Jag mådde inte alls bra och jag som trodde mig vara stark.
Men se, icket. Jag bodde på sådant vis att det var svårt att ha kaniner, dessutom längtade jag hem till min pojkvän, min familj och mitt Norsjö.
Jag valde att hoppa av min utbildning, som jag trots allt trivdes bra med, men med en bostadssituation som jag vantrivdes med.. big time.
Så jag tog beslutet att flytta hem och vips kunde jag skaffa kaniner igen.

2011 måste nog anses som något av en milstolpe i min kaninhistoria, då min första Rysstecknade Hermelin Fuchs föddes! En helt underbar liten varelse som går under namnet Linus, idag utställd och registrerad på 94 poäng.

2012 kände jag att: "Jo, utbildning vill jag ju ha", men vad skulle jag välja? Något jag ville satsa på och brann för, men ändå en utbildning som helst inte krävde att jag behövde flytta för att kunna genomföra.
Efter en lång diskussion med mig själv och mycket grävande i mitt djupaste, kom jag fram till att satsa på vården. Varför inte? Jag älskar människor och jag trivs bra med att hjälpa och ta hand om diverse varelser. Undersköterska fick det bli!
Men efter att mer eller mindre blivit övertalad av mina arbetskollegor att istället satsa på att bli sjuksköterska sökte jag och kom in på högskolan i Umeå, studieort Skellefteå. Lagomt pendelavstånd.
Jag ångrar mig inte en sekund! Det är världens roligaste utbildning, jag älskar praktikplaceringarna och ser framemot mitt kommande yrkesliv. Dessutom finns stort utvecklingspotential! Och det bästa av allt; det är ett yrke och en utbildning som jag med lätthet kan ha och genomföra och ändå bo kvar utan att bli tvungen att åter göra mig av med kaninerna.

Om mig

Hanna

Jag heter då Hanna Persson och bor i Västerbottens inland i en liten ort som heter Norsjö. Där jag efter omständigheterna har insett att jag trivs väldigt bra. Där bor jag med min sambo i ett kommunägt parhus där vi hyr en lägenhet.

För tillfället läser jag till sjuksköterska, något som jag trivs bra med, trots att det inte riktigt är vad jag planerade för några år sedan. Jag blir färdig vårterminen 2015, så se till att hålla er friska efter det!

Som person är jag väldigt glad och positiv och tror att jag har en positiv inverkan på folk. Jag är filantrop ända ut i fingerspetsarna och älskar människor och alla de olika variationer de kommer i.
Jag har jobbat mycket med mig själv de senaste åren, då det varit några tunga år, men jag tycker att utvecklingen varit positiv och jag känner mig idag ganska harmonisk och balanserad. Jag trivs bra med livet som det ser ut för tillfället, vilket också bidrar till välbefinnande.
Ett tips från en galning till en annan: Gå till en samtalsterapeut, jag lever med den starka övertygelsen att alla behöver se sig själv från ett annat perspektiv ibland och det är samtalsterapeuter proffs på att hjälpa till med!

Mina intressen förutom mina kaniner är att rita, måla, sy, virka, använda datorn kreativt osv osv osv. Jag pysslar mycket och tycker om att uttrycka mig kreativt på det ena eller andra sättet.

Dessutom älskar jag att svara på frågor, speciellt om mina intressen, så skicka mig gärna ett mail! Även om du inte har någon fråga, skicka ett mail ändå :)
Mail: info(at)hannaskaniner.se

© Hanna Persson, Västerbotten.
Alla bilder som finns på sidan tillhör mig (om inte annat anges) och får endast lämna sidan om det tydligt framkommer att bilden tillhör mig.